Voordat we veertien dagen op vakantie gingen, had ik de moestuin keurig achtergelaten. Ook had ik de week daarvoor nog aardbeien/rabarberjam gemaakt, die overigens heerlijk is. Ik twijfelde nog of ik de aardappelen moest rooien, maar besloot dat na de vakantie te doen.
Zondagmiddag kwamen we thuis en na de spullen opgeruimd te hebben besloot ik voor het avondeten bietjes te gaan halen. Op de tuin aangekomen leek de boel wel ontploft, andijvie en sla waren geschoten, komkommerkruid een meter hoog. De rabarber is ook niet normaal zo groot en dat oogst je nu niet meer. Appelboompje vol met appeltjes. Pispotjes overal doorheen gestrengeld, mensen lief.
We zijn maandagmorgen begonnen met de aardappels te rooien, manlief heeft me daarmee geweldig geholpen. Ook de laatste dagen met het toonbaar maken van de tuin. De aardappels zijn heerlijk, ik boen het velletje er zo af en dan koken of bakken.
Waar de aardappels stonden heb ik alweer het een en ander gezaaid en waar de geschoten groenten stond, staan nu boerenkoolplanten en andijvieplanten. Ik wil de bodem zoveel mogelijk bedekt laten en waar het kaal is leg ik stro neer. Zo droogt het minder snel uit en krijgt onkruid minder kans.
Wat de courgettes betreft, er zaten vier knoerten van groene Courgettes aan, die grote eet ik niet. Van de kleinere maak ik soep en stop wat in de vriezer. Een gevulde courgette is ook lekker.
Ik heb al wat boeketjes geplukt met o.a. Dille, dat ruikt zo lekker in huis. Her en der staan in de tuin bloemen, gewoon lekker tussen de groentes, Tagetes, Dille, Goudsbloem enz.
Vandaag maar even niet wroeten in de moestuin, morgen is er weer een dag!