Een foto bijvoegen en waarom?


Bij alles wat je plaatst op Koggenbuurtjes wordt gevraagd om een foto te UPLOADEN. Waarom? Zonder foto komt dat wat je plaatst Niet op de voorpagina en is eigenlijk onzichtbaar. En zeker niet onbelangrijk ... het staat zoveel leuker. Je aandacht wordt sneller getrokken. Dus altijd een foto bij voegen.

Uploaden, je komt het vanzelf tegen als je bezig bent met je Bericht, je Agenda, Elkaar Helpen. Klik er gewoon op, er kan niets fout gaan. Je ziet dan waar jouw laptop/chroombook/PC zoekt naar een foto. Als je dat weet zou je een foto kunnen maken en deze downloaden naar de plek waar je apparaat net zocht. Of, en dat vind ik zelf handig, je maakt een foto met je mobiel. Logt op je mobiel in op Koggenbuurtjes.nl met je profiel (klik nu op je foto en dan op mijn berichten) en gaat naar het bericht wat je al gemaakt hebt (nog zonder foto) en klikt op BEWERK BERICHT. Je klikt dan door tot je bij uploaden bent en kan deze dan eenvoudig vanaf je mobiel plaatsen.
Gaat het niet goed, gewoon weer annuleren en nog een keer proberen.

TIP 1 houdt je mobiel overdwars zodat je een landscape-foto krijgt. De software is hierop ingesteld.
TIP 2 een foto die je hebt geüpload kan je bewerken. Op de foto staat WIJZIGEN, hier klik je op en dan kan je Tt kiezen voor het geven van een titel aan de foto of voor het bijsnijden van de foto met het andere teken. Gewoon proberen, mislukt het dan annuleer je en probeert het nog een keer.

Maak je een foto met mensen erop vraag dan of ze geen bezwaar hebben tegen plaatsing. Pluk je een foto van internet? Dat mag niet altijd, soms is het genoeg om de naam van de maker erbij te zetten, maar soms moet je ervoor betalen. Wees creatief en maak je eigen foto.
En soms zet de software je foto op de kop, herkent dan niet wat jij met zorg gemaakt hebt.