Details
Bij Kom in de Kas 2025 (alweer de 47e editie) groeit onze Groene Liefde groter dan ooit! Kom in de Kas Noord Holland Noord is dit jaar in het glastuinbouwgebied Grootslag op zaterdag 5 april.
De open dagen kennen een roulerend schema. De gebieden die om de 6 jaar mee doen zijn, Heerhugowaard ’t Kruis, Heerhugowaard Alton I en Alton II, Heerhugowaard Veenhuizerweg en omstreken en het gebied het Grootslag nabij Andijk. In 2018 was er ook Kom in de Kas in de Wieringermeer.
Combineer de bedrijfsbezoeken met een fietstochtje. En vergeet uw fietstas niet voor de verse aankopen!
Slimme oplossingen, efficiëntie en verantwoord omgaan met energie, water en restafval. Daar investeren de Nederlandse glastuinders al jaren in. Waarom? Omdat iedereen hiervan profiteert. Van restafval van bijvoorbeeld paprika’s, tomaten en chrysanten dat in gedroogde vorm terugkomt in bouw- en isolatiematerialen. Of het regenwater dat wordt gebruikt in de kas en opgevangen om wateroverlast in de omgeving te voorkomen. Zo werkt de glastuinbouw aan Groene Liefde voor altijd.
Kwekers openen tijdens het Kom in de Kas weekend exclusief hun deuren voor publiek. Kijk, proef, ervaar en wees nieuwsgierig. Je kunt alles vragen aan de kwekers die dag in dag uit zorgen voor de lekkerste en mooiste producten uit de kas. En dat gewoon bij jou in de buurt. Dat klinkt als liefde op het eerste gezicht.
Dit zijn de deelnemende bedrijven van 2025:
- Plantenkwekerij Gitzels BV Kerkeland 4 Wervershoof
- Sunshine Orchids Nieuwe Dijk 27 Wervershoof
- Niels Kreuk bv Kadijkweg 19 Andijk
- Fred van Paassen BV Veenakkers 19 Andijk
- VD Holland BV Nieuwe Dijk 9b Andijk
- De Jong lelies Kerkepad 28 Andijk
En de toegang is gratis. De bedrijven zijn te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur.
Kom in de kas Wervershoof & Andijk wordt officieel geopend bij VD Holland, Nieuwe Dijk 9b. U bent van harte welkom. Een interessante opening die gedaan wordt door Stijn Baan van
“Met passie werken in de tuinbouw, aan de hand van je eigen kompas. Door het Ikigai principe in te zetten voor jezelf en het bedrijf waarvoor je werkt, wordt het pas echt duidelijk waar je impact kan maken.” Stijn Baan, algemeen directeur Koppert Cress.
Koppert Cress neemt je mee door een wereldwijd landschap waar gastronomie en tuinbouw elkaar ontmoeten. Een zoektocht naar combinaties van smaken en om liefhebbers tevreden te stellen met de wonderen die de natuur ons te bieden heeft.
Stijn zal u tijdens de opening meenemen in de missie en visie van Koppert Cress en het Ikigai principe, een Japans concept waarmee je richting geeft aan je leven, of organisatie. Daarnaast kunt u smaakvolle kennismaking met Koppert Cress ervaren!