Week voor de gezonde jeugd, 12 juni nationale buitenspeeldag

Buurtverbinders Koggenbuurtjes

Details

Woensdag 12 juni 2024 van 09:00 tot 17:00 uur
Afgelopen
Middenhof 2, De Goorn

Week voor de gezonde jeugd: 

10 juni 2024 tot en met 15 juni 2024

Deze “Week” wordt georganiseerd vanuit de aanpak Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst en is een gezamenlijke activiteit van de gemeentes Enkhuizen, Medemblik en Koggenland.

Doe jij ook mee? 

Programma

  • Hele week: Peuter4daagse. Peuters van de kinderopvang en peuterspeelzalen wandelen door de gemeente! Ouders/verzorgers zijn ook welkom om mee te wandelen. Lees het artikel over de peuter4daagsevan vorig jaar. 

    De Peuter4daagse is een landelijke actie die nu ook West-Friesland heeft bereikt. Het initiatief begon in Limburg, legt Judith Gielens van gemeente Koggenland uit. 

    Naast Koggenland zijn ook Medemblik en Enkhuizen zogenaamde JOGG-gemeenten. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht, maar volgens Gielens richt de gemeente zich nu breder op een Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. “Het is erg belangrijk dat kinderen bewegen en hier al op jonge leeftijd mee in aanraking komen. Jong geleerd, oud gedaan!”, benadrukt ze.

    Lees hier over de peuter4daagse bij SKIK opvang


  • Woensdag 12 juni, 15:00 -15:30 uur: Voorlezen in de Bibliotheek in De Goorn. Thema is 'bewegen'. Het is mogelijk om ter plekke de beweegtas te bekijken, of aan te schaffen. In de beweegtas vind je allemaal spelletjes om vooral lekker te bewegen.


  • Woensdag 12 juni: De buitenspeeldag! Alle kinderen lekker buiten aan het spelen, fietsen, ravotten.Hele week: Loop het Kabouterpad in de Hulk, geschikt voor jonge kinderen, in de Goorn het bos in. Lekker lopen of op de mountainbike! Kijk hier voor de link over de nationale buitenspeeldag
  • Basisschooleerlingen in Avenhorn/De Goorn hebben vandaag buitengymles!


Lees meer over de overige activiteiten van Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst op de website van de gemeente 

En ook hier: 

Koggenland is een JOGG gemeente, lees hier meerDorp
Avenhorn, Berkhout, Bobeldijk, De Goorn, Grosthuizen, Hensbroek, Obdam, Oudendijk, Rustenburg, Scharwoude, Spierdijk, Ursem, Wogmeer, Zuidermeer
Voor wie
Peuters, Kinderen, Jongeren
Waarover
Gezondheid, Kind / jeugd / jongeren
Wat
Actie / opruimen etc., Workshop / cursus

Reacties

Over de organisator

Buurtverbinders Koggenbuurtjes
Wij zijn de buurtverbinders en de beheerders van het platform Koggenbuurtjes:Matty, Annelies, Marion, Silvia... Lees meer