Cultuurplein Westfriesland: Themabijeenkomst 'Waar betalen we het van?'

Details

Dinsdag 11 juni 2024 van 19:00 tot 22:00 uur
Afgelopen
Maelsonstraat 12, Hoorn

Toenemende kosten, een eroderend draagvlak en veranderende interesse: uitdagingen waar de amateurkunstsector mee te maken heeft. Herkenbaar voor jou als cultuurmaker? Kom dan naar het Cultuurplein op 11 juni en zoek samen met ons naar toepasbare oplossingen voor deze (en meer) dilemma’s! 

Plein C organiseert het Cultuurplein in samenwerking met Theater Het Pakhuis, Stichting Westend Junior, Rabobank Westfriesland en natuurlijk met ons, Vrijwilligerspunt Westfriesland. We horen graag jouw ervaringen en ideeën, zodat we samen een verandering kunnen realiseren. 

Waar betalen we het van?
Tijdens de eerste editie staat financiering centraal: “Waar betalen we het van?”. Je wordt gevoed met succesvolle projectideeën van anderen, krijgt een overzicht van bestaande financieringsmogelijkheden en je kunt je idee pitchen bij de aanwezige expert en fondsen. Ook kun je je voorafgaand, of tijdens het Cultuurplein aanmelden voor een matchingsregeling waarbij je een-op-een begeleiding krijgt van een expert met het schrijven van een projectplan, opstellen van een begroting en het zoeken van financiering. Het Cultuurplein verbindt jouw organisatie aan ondersteuners, financiers en partners ten behoeve van een vitale en toekomstbestendige sector. 

Waarom het Cultuurplein?
Vrijwilligerspunt en de andere initiatiefnemers geloven in de maatschappelijke (meer)waarde van kunst en cultuur. Zowel voor de samenleving, als voor het individu. Niet voor niets telt Nederland zo’n 6,4 miljoen mensen die in hun vrije tijd actief deelnemen aan kunst en cultuur. Investeren in kunst en cultuur maakt een regio aantrekkelijk om te wonen en of te ondernemen. Het vormt een lokale identiteit en heeft een positief effect op de leefbaarheid. Toch staat de amateurkunstsector voor een aantal uitdagingen. Tijdens het Cultuurplein gaan de partijen de (amateur)kunstsector organisatorisch versterken. Een netwerkbijeenkomst over de kracht van cultuurbeoefening. 

Doe je mee?!
Wil je samen met ons en andere cultuurmakers meedenken over oplossingen? Doe dan mee met het Cultuurplein, want alleen samen kunnen we zorgen voor verandering!
Aanmelden kan via www.pleinc.nl/aanmelden/cultuurplein

Partners
Plein C verbindt lokale cultuurmakers aan ondersteunende instanties en zet hen daarmee in hun kracht. I.s.m. Vrijwilligerspunt Westfriesland | Theater Het Pakhuis | Stichting Westend Junior | Rabobank Westfriesland

Dorp
Avenhorn, Berkhout, Bobeldijk, De Goorn, Grosthuizen, Hensbroek, Obdam, Oudendijk, Rustenburg, Scharwoude, Spierdijk, Ursem, Wogmeer, Zuidermeer
Voor wie
Volwassenen
Waarover
Kunst / cultuur, Muziek / dans / zang
Wat
(Netwerk)bijeenkomst

Reacties

Over de organisator

Brigitta Posch
Ik werk als adviseur bij Vrijwilligerspunt Westfriesland... Lees meer